Leden

Vrijwel iedereen kan op eigen wijze en op eigen niveau met paarden bezig zijn.Of je nu een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of meervoudige beperking hebt. Zo ontwikkel jij jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen. Paardrijden met een beperking? Het kan!

Afhankelijk van je ervaring als ruiter en je mogelijkheden zoeken wij een passende les voor jou. We bieden groepslessen en individuele lessen aan. Tijdens de les past de instructrice de les zo aan dat die passend is voor alle ruiters in de les. Elke week plezier!

Handig om te weten: kleding

Iedere sport gaat gepaard met bijpassende kleding. Bij paardrijden is dit ook het geval. Het is helemaal niet nodig om dure spullen aan te schaffen, maar we vragen wel wat aandacht voor een aantal kledingstukken…

  • Broek: Een niet gladde broek die makkelijk zit, is het beste. Een paardrijbroek is niet direct noodzakelijk. En tip voor van de zomer: draag geen korte broek! Paardenharen prikken nogal en de benen van de ruiter kunnen behoorlijk geïrriteerd raken.
  • Schoenen: Wij raden aan dat de ruiters laarsjes of dichte schoenen draagt. Als de ruiter op een zadel rijdt met stijgbeugels, is een schoen met hak noodzakelijk. Rijlaarzen of jodphurs (lage rijlaarzen) met chaps, zijn nog beter. Let op: Open schoenen bieden totaal geen bescherming en zijn dus niet toegestaan!
  • Cap: Het is verplicht om een goedgekeurde veiligheidscap te dragen op maneges, dus ook bij ons. Het is niet noodzakelijk om voor een 1e les, een cap zelf aan te schaffen, want op de manege hebben wij verschillende maten caps liggen die de ruiters gedurende de 1e les kunnen lenen.
Ga naar de inhoud