Stichting

Stichting Manege Zandewierde in Nieuw-Wehl is een plek waar jongeren en volwassenen met uiteenlopende beperkingen plezierig, vertrouwd, veilig, professioneel, verantwoordelijk, actief komen paardrijden. We bieden de mogelijkheid tot het berijden van een paard, huifbedrijden, koetsmennen, rijden met de rolstoelmenwagen of een ritje met de grote of kleine huifwagen.

In de manege zelf wordt de inclusieve samenleving prachtig vormgegeven. Velen – beperkt of niet – vinden er hun werk in de vorm van dagbesteding, stageplaats, re-integratieplek, of vrijwilligerswerk. De stichting heeft ten doel:

  • Mensen met een beperking kennis laten maken met het paardrijden en d.m.v. de verantwoorde
    omgang met het dier tot plezier en ontspanning laten komen, waarbij veiligheid voorop staat.
  • Het verminderen of opheffen van een beperking, waarbij het paardrijden niet als therapie wordt
    ervaren, maar als uitdagende sport of recreatie.
  • Het paardrijden moet veilig en verantwoord plaatsvinden.
  • Door de rustgevende werking die van het paard uitgaat, kan de deelnemer zowel geestelijk als
    lichamelijk tot rust komen.

Beleids- en activiteitenplan

Manege Zandewierde is een door de landelijke Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) erkende manege en is aangesloten bij Veilig Paardrijden Nederland. Bekijk ons activiteiten- en beleidsplan voor de komende jaren:

Lees hier ons activiteitenplan 2023 – 2024 
Download hier ons beleidsplan 2023 – 2028 

Goed doel: ANBI status

Stichting Manege Zandewierde is een organisatie zonder winstoogmerk en is afhankelijk van de vrijwillige inzet van velen. Stichting Manege Zandewierde heeft de ANBI status. Goede doelen moeten voldoen aan regelgeving om deze ANBI status te kunnen krijgen. Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI, dan geniet het goede doel belastingvoordeel. Hetzelfde geldt voor u als donateur aan een ANBI. Zo mag je bijvoorbeeld bepaalde giften aftrekken van het belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting. Voor meer informatie hierover zie de Belastingdienst

Formele naam: Stichting Manege Zandewierde
KvK nummer:  41053620
RSIN: 806176982
Bankrekening: NL49 RABO 0315 0327 66RSIN: Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer

Jaarverslagen

We laten de jaarrekening controleren door een onafhankelijk accountant. Op verzoek kan Stichting Manege Zandewierde voor ieder gerapporteerd jaar een accountantsverklaring overleggen.

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2022, Jaarverslag 2021, Jaarverslag 2020, Jaarverslag 2019, Jaarverslag 2018

Ga naar de inhoud